El que diuen els nostres alumnes

Llegint els testimonis dels nostres alumnes, sembla que a Narrativa Fērtil obrem miracles. I, evidentment, no és cert. Només procurem donar l’espai de confiança i recolzament que necessiten per atrevir-se a recrear la pròpia historia, formant als nostres alumnes en les eines creatives que calen per a fer-ho. Tots els miracles que descriuen, els han fet cadascun d’ells, escrivint. Però llegir-los ens emociona.

El curs és una eina molt, molt bona per poder treure-ho tot sense trepitjar la merda, amb perdó. Vull dir que el curs m’ha permès escriure sobre l’abús, d’una manera que he pogut treure-ho fora de mi, sense entrar en explicacions morboses, i he pogut fer entendre a la gent que és real, sense posar res que no volgués, molt ben estructurat i fent-me pensar MOLT!!!!!! He rascat una mica , la tranquil·litat, una escletxa de llibertat, un altre sentit a la meva vida: expressar el dolor i la ràbia m’ha ajudat a blanquejar l'ànima

Ana Maria

He descobert que les ferides continuen sagnant, però són més amables de mirar si et rodeges de gent que et sap acompanyar i estimar.

Laura

Després de l'esforç d'aprendre a escriure, ara em sento com si hagués nedat 5 milions de quilòmetres, he arribat a la platja i m'adono que les pedres punxen... però hi soc!

Joan

Aquest curs m'ha donat la possibilitat de revisar-me el procès de recueperació de l'abús i seguir creixent com a persona. És un procès llarg que ens acompanya tota la vida. El fet de reescriure moltes de les coses que et van passar, el que pensaves i penses, el que senties i sents, i adonar-te com va canviant, és d'una força potentíssima. No diré el contrari, però també ha sigut dur, molt dur i trist. Però compensa tant, que em sento profundament agraïda. Se que l'abús seguirà sempre a la meva vida, però ja pesa poc, ha passat de roca a bombolla! Penso que he aconseguit molt més del que m'imaginava. I molt valuosa la manera de fer-ho en grup, la unió de 12 persones de cop unides per visibilitzar la realitat de l'abús.

Marta

El taller m'ha donat el coratge per mirar dins meu i acceptar les meves vivències. En aquest procés m'he sentit orgullosa del camí recorregut, he deixat de sobreviure per començar a viure. El monstre ja no viu dins meu, sóc lliure.

Alós

Deixar anar la imaginació per traslladar o paliar el dolor que tenim dins nostre. Una eina que ajuda aflorar sentiments amagats o desconeguts per una mateixa. Un relaxant dels teus propis pensaments, una gran reflexió, un moment viscut o coses que t'agradaria viure. Mai hi ha res fàcil, per això ho fa més gratificant. I el millor: Pots repetir-te i anar el fons de tot, un moment per tu. En un paper no hi ha límits ni judicis: Només tu i ell.

Anna

Cuando tuve noticia de que la Fundación Vicky Bernadet me invitaba a participar en un taller de escritura creativa de Narrativa Fērtil me fijé en una sola palabra: "creativa" . Sentí verdadero miedo. Perdí la cuenta de cuántas veces dije a lo largo del curso, especialmente en los primeros meses, que yo no era una persona creativa. Mi participación en el taller además se vió marcada por mis limitaciones de salud a lo largo de 2021, sin embargo, creo que nada puede frenarnos cuando todo está maduro. Si tienes algo que contar puedes hacerlo de manera creativa si te dan las herramientas adecuadas para ello. Si has sufrido abusos sexuales en la infancia, tienes mucho que contar. Con respecto a cómo conseguir que un texto tenga garra y enganche al lector he de decir que hay una técnica y que ésta, teniendo a la mejor de las profes, Clara V. Fleck y poniéndole ganas, se aprende. Estaba convencida de que yo no sería capaz. Pero me impliqué y confié y se hizo la magia. La parte terapéutica del taller es algo para lo que prácticamente no tengo palabras. En mi caso particular, el taller de escritura me dio las herramientas y el espacio adecuado para que se produjese lo que más ansiaba pero que más tardó en llegar: el encuentro entre la mujer que soy y la niña que fui, la capacidad de mirar por fin con compasión a la niña que fui entre los 11 y los 16 años, tanto tiempo odiada por mí. Ningún otro reencuentro es esencial para sanar del trauma por abuso sexual infantil. Tal vez salves otras relaciones familiares o tal vez no, pero nunca saldrás del pozo si no te sacas a ti misma de él. Ésta es la oportunidad que me ha brindado el taller: reconstruirme, integrarme, renacer a una nueva vida auténtica y sin fisuras, con cicatrices pero libre de vergüenza y de culpa.
Todo mi cariño y agradecimiento eterno para la Fundación, para Narrativa Fērtil y para Clara. Os adoro.

Carolina

Aquest curs m'ha ofert l'esperança d'una vida nova.

Rosa

M'ha ajudat molt. Mai hagués pogut pensar que un curs m'ajudaria tant. He après a confiar. Gràcies, gràcies i gràcies.

Víctor