Sobre nosaltres

ELS NOSTRES VALORS

Què és el que oferim?

Oferim un espai lliure de tabú i altament especialitzat en diverses experiències traumàtiques, on poder trobar el confort necessari per a començar el procés de reescriptura de la pròpia història.
La recreació literària i el vincle amb d’altres disciplines permet als alumnes trobar la pròpia veu, única i valuosa, on conèixe’s d’una manera veritable i erigir-se resilients.
Mirem d’establir vincles sans i compromesos, per tal de donar xarxa de seguretat als nostres alumnes durant el procés.
No mirem de fer arribar consignes i discursos unívocs al voltant de les experiències traumàtiques, sinó obrir espais subjectius per tal que cadascú pugui apropiar-se de la seva vivència i fer-la arribar als demés vista des dels propis ulls. Creiem, fermament, que aquest discurs subjectiu i vulnerable cala d’ànima a ànima i transforma a les persones (autores i lectores) des de dins.
Volem deslliurar les experiències traumàtiques de tragèdia, sense menystenir-ne la gravetat, però subratllant-ne els processos resilients. “Problema”, etimològicament, prové de “pro balo”, llançar cap a endavant. Pretenem que els testimonis dels nostres alumnes promoguin la creença, a través del seu exemple, que la superació d’una experiencia traumàtica és possible.
Creiem que els llibres de l’escola obren aquests valors a un món que té por de mirar de cara moltes temàtiques importants, que tenen incidències elevades i que hem d’estar preparats per comprendre. El tesimoni dels nostres alumnes està generant un moviment preciós. Segueix-nos i veuràs fins on podem fer-lo arribar.
ALGUNA PREGUNTA?

Preguntes freqüents

Algunes de les preguntes que els nostres alumnes abans de començar aquesta aventura.

A Narrativa Fērtil no creiem que hi hagi una fórmula infalible per aprendre a crear, però sí que hi ha preguntes poderoses per descubrir què tenim a dir i buscar maneres de fer arribar el nostre missatge als lectors. Busquem establir cursos que t’ajudin a descubrir la pròpia veu, desde els propis referents, i sense fórmules que uniformitzin. Transitaràs les preguntes que tens obertes i descobriràs respostes que no sabies que tenies, amagades entre les teves paraules.
Estem convençuts que aquesta és una creença limitant i falsa, que pot trencar-se fàcilment. Crear és, bàsicament, un acte de confiança. I comença per confiar en nosaltres mateixos. I, si no t'ho creus, revisa els testimonis dels nostres alumnes. En són una bona mostra.
Narrativa fértil estructura un sistema de beques aplicable a qualsevol dels cursos de l’escola, sustentat per la venda dels llibres i per projectes subvencionats per la nostra xarxa d’organitzacions i organismes aliades. Oferim aquests cursos gratuïtament o a meitat de preu, segons els nivells d’ingressos. Si desitges més informació o vols demanar una beca, no dubtis a escriure’ns.
Dos cops l’any, al setembre i al gener, comença una nova edició dels nostres cursos, però t’hi pots apuntar en qualsevol moment i anar avançant al teu ritme. Això sí, si vols seguir les clases grupals en directe, hauràs d’apuntar-te al setembre, al gener o a l’abril, i anar seguint cada unitat el mes en què està prevista. Si no ho fas, tindràs accés a la clase grupal enregistrada en vídeo i podràs fer arribar les preguntes que et sorgeixin al teu tutor. La resta del curs és totalment individualitzada i s'adaptarà al teu propi procés.
Pots publicar amb pseudònim, amb inicials, amb nom de pila, amb el teu nom complert o com tu desitgis. O pots no publicar. També pots decidir, lliurement, si vols participar en les accions de comunicació del llibre o no. Totes les decissions seran teves.

Encara tens preguntes ?

No dubtis en fer-nos-les arribar. Ens encantarà explicar-te el que fem.